Styrelsens januarirapport

styrelsen

I helgen hade styrelsen årets första möte, och det andra mötet med den nyvalda styrelsen. Var möten är varierar en del, och denna gång var vi på Uppsala Studentkår.

Förutom styrelsen var även Piratpartiets partiledare Anna Troberg och Ung Pirats ordförande Gustav Nipe där, samt en partimedlem (alla möten är öppna för alla medlemmar).

På mötet gick vi igenom en hel del viktiga punkter. Vi godkände en ny arbetsordning för styrelsen (snart uppe här), vi antog ett nytt EU-politiskt program baserat på tidigare medlemsomröstningar, och vi godkände två nya lokalföreningar i partiet – PP Karlstad och PP Värmland. Mötet beslutade även som medlemsmötet begärt att vi i år ska söka observatörsmedlemskap i Pirate Parties International.

Det blev en som väntat lång diskussion om talespersoner, och mötet beslutade att vi ska ha sådana framöver. Ledningen kommer till nästa möte att föreslå vilka områden som ska täckas av detta, och ska sedan bestämma vilka som har dessa poster.

Vi bestämde 2013 års budget, där vi bland annat femdubblade posten för vårt deltagande på Dreamhack (från 5 000 till 25 000) och beslutade att 60 000 ska gå ut direkt till partiets lokala avdelningar.

Vid detta möte meddelade även Henrik Brändén att han nu avgår ifrån partistyrelsen. Henrik kommer i högsta grad att fortsätta vara med i partiet, men kommer att fokusera på partiledningen istället.

Mötet handlade till väldigt stor del om planering inför valen 2014, och styrelsen gick igenom förslag till arbetsordning och reglering av EU- och riksdagskandidater. Det märks att det börjar närma sig, och att partiet börjar att förbereda sig för ett enormt viktigt valår.

Nästa möte kommer att vara den 2-3 mars, även det i Uppsala.

DSC_7900-small

Anton Nordenfur
Styrelsens sekreterare

Kommentarer

Kristofer Pettersson skrev

Ser ut som ni klarade av väldigt många efterlängtade godbitar! Grattis! Ni rockar!